Martine Paaps

Ik ben Martine Paaps, moeder van 3 kinderen en woon in Someren. Ruim 20 jaar heb ik mogen werken in het basis- en speciaal-onderwijs als leerkracht voor verschillende groepen. Ik ben vooral pedagoog en geniet van elke kleine ontwikkeling die ik samen met de kinderen kan doormaken, ik wil kinderen laten ontdekken wat ze kunnen en ze laten genieten van wie ze zijn. Het individueel of in kleine groepjes samen werken is een cadeautje, dicht bij elk kind kunnen zijn om te ontdekken wat er nodig is om te groeien maakt mijn werk zo mooi en krijg ik energie van alle kleine stapjes.

In de praktijk ervaar ik dat bewegen en het lichaam inzetten kinderen helpt om problemen die zij in het dagelijks leven ondervinden inzichtelijk te maken. Als ervaren equitherapeut werk ik ruim 8 jaar met het paard als co-therapeut om in beweging te komen, een paard kan gedrag spiegelen wat voor kinderen verhelderend kan werken. Mijn overtuiging dat ons lichaam hét instrument is om in te zetten bij hulpvragen maakte dat ik hier meer van wilde weten en studeerde ik af als Psychomotorisch Kindertherapeut. De PMKT werkt ervarings- en ontwikkelingsgericht via het lichaam en past als een jas op maat bij mij.

Graag wil ik kinderen helpen om kwaliteiten van zichzelf te ontdekken en hun eigen “gebruiksaanwijzing” te vinden. Zo kunnen ouders en andere opvoeders beter hulp op maat geven. Ik kan werken met of zonder paard als co-therapeut maar liefst altijd in beweging, dan komt er ook beweging in een proces.