Visie

In onze visie staat dus de cliënt centraal.

Wat doen we om ons doel te bereiken? Het doel is niet het product maar het proces. Zoals ze zo mooi zeggen, de reis is belangrijker dan de bestemming en wij mogen met de cliënt op pad.

Waar we op pad gaan wordt op de cliënt afgestemd. Het meest effectief blijkt vaak de locatie (scholen, kinderdagcentra en soms thuis) waar de cliënt zich veilig voelt, er korte contactlijnen zijn met o.a. school en ouders en de mogelijkheid bestaat om in het eigen sociale netwerk te leren spelen/omgaan met andere kinderen.

De interesses van de cliënt zijn leidraad voor de keuze van de werkvormen. Bijv.  Buiten beeldhouwen om zelfvertrouwen te ontwikkelen, op de speelplaats fietsen skelteren om de wereld te ontdekken en te verruimen, hutten bouwen in de gymzaal om te leren samenwerken, in de spelkamer met scheerschuim spelen om lichaamsbesef te stimuleren.

Al doende leert men! Zo klimt elk mens naar zijn eigen hoogte.

julius klimmen

En bewegend worden ze wijs! Vandaar onze naam Bewegender-Wijs.

In het begin van de therapie zit de cliënt niet lekker in z’n vel en voelt zich beperkt in zijn dagelijkse leven. Samen  proberen we al doende de beperkingen te compenseren door de krachten te versterken. Hierdoor leert de cliënt zichzelf kennen en accepteren. Zo komen ze in hun kracht en samen verschuiven we de balans.

Intussen heb we de cliënt ook leren kennen en kunnen we het gedrag vertalen naar ouders en de directe omgeving,  zodat de cliënt wat er geleerd is, ook dagelijks in andere situaties kan toepassen. Het hele plan valt of staat met flexibiliteit en vooral mobiliteit.

Dus:

  •  We weten wat het doel is
  • De cliënt staat centraal en de middelen zijn helder
  • We helpen de cliënt in zijn eigen veilige vertrouwde omgeving, zichzelf te leren kennen en in zijn kracht te komen door bewegingsactiviteiten
  • We leren de cliënt kennen en kunnen de vertaalslag maken naar ouders, begeleiding en omgeving
  • Zodat op korte termijn een optimaal effect gerealiseerd wordt

Ons  werk is onze passie!

namen